Bli en bättre tennisspelare

Bli en bättre tennisspelare

Att spela tennis kan låta som en relativt enkel sport, men sanningen är att den är mycket mer krävande än man kan tro. För det första är det viktigt att ha en väldigt bra kondition och för det andra gäller det att kunna bemästra diverse tekniker.

Funderar du på att börja spela tennis eller har du kanske spelat ett tag, men helt enkelt vill bli bättre och utvecklas? Kul! Det finns en massa knep och tips som man kan använda sig av för att bli bättre på tennisplanen. Här har vi listat några saker som du kan ta till dig och kanske även använda nästa gång det är dags att spela!

Kraften ligger i rotationen

Det är mycket viktigt att du ser till att få in en bra rotation i armen när du ska slå. Det är nämligen just från rotationen som du kommer få till den mesta kraften. Ett vanligt nybörjarmisstag är att man bara använder sig av armen för att slå. Det i sin tur leder till att man får en sämre kraft. Du kan även orsaka problem som t.ex. ont i armbåge eller axel.

Träning utanför planen

Det är inte bara på tennisplanen som du ska träna för att bli en bättre spelare. Utanför planen finns det en hel del saker som du också kan ta till. Du behöver t.ex. se till att du är väldigt rörlig och därför är stretchingövningar väldigt bra. God kondition är också viktigt. Ut och spring eller skaffa dig en crosstrainer så kan du träna kondition när som helst.

Springa fram eller stå kvar?

Många tror att det alltid är en bra idé att springa mot mitten av planen, men så är inte alltid fallet. Ofta beror det på om du eller motståndaren försöker att pressa ut varandra. Här är det dock viktigt att du känner efter. Märker du att det är din motspelare som har kontroll över spelet ska du naturligtvis inte parkera dig på kanten av planen.

Har valet av skor någon betydelse för spelet?

Både ja och nej. Naturligtvis kommer du att kunna spela bättre om du har ett par anpassade och riktigt bra skor på dig än om du skulle försöka spela i kostymskorna, eller hur? Välj ett par skor som du tycker känns stabila och detta även i sidled, vilket är extra viktigt. Joggingskor kan absolut fungera, men i många fall kan vanliga joggingskor leda till att man stukar fötterna.

Det här är naturligtvis bara några få knep som du kan använda dig av för att bli bättre. På internet kan du hitta mängder av olika guider och tips från professionella tennisexperter. För att bli bättre måste man se till att öva mycket, men genom att även läsa sig till kunskap kan man komma lång.

Comments are closed.
lighthouse