Tennis som träningsform

Tennis som träningsform

Tennis är, trots vad många kan tycka, en fysiskt krävande sport och det krävs hård träning för att orka spela i högt tempo. Om du dessutom vill bli riktigt bra så bör man också lägga i en extra växel! Ett exempel på detta är den svenska tennisstjärnan Björn Borg. Han hoppade faktiskt av skolan redan vid 15 års ålder för att fokusera helt på att bli världens bästa tennisspelare. Nu är väl 15 år lite väl tidigt, men att avsätta extra tid för träningen är nog aldrig fel om man vill bli riktigt duktig!

För att bli duktig krävs uthållighet, rörelseförmåga, kondition och så klart även styrka. När man kokar ner detta så märker man ändå att det viktigaste är just styrka. Det krävs muskler för att kunna reagera snabbt, och därför är det nog där man borde börja – man bör bygga upp en god grundfysik i kroppen. Här kan man egentligen börja hur man vill med enklast är nog att börja med diverse övningar med olika redskap, så som skivstänger, eller framför allt – hantlar! Det som är smidigt med hantlar är att de är enkla att använda, de tar inte mycket plats, så de är enkla att förvara även hemma för snabba, effektiva träningspass. Just därför så kan du faktiskt handla hem hantlar här, och använda dagligen till enklare övningar som tränar biceps och triceps. Det finns massvis med tips på övningar runt om på internet. Gå bara in på Youtube och sök, antingen på svenska eller engelska, så kommer du att hitta inspiration, tips och konkreta träningspass.

Armträning i all ära, men glöm inte att träna andra delar av kroppen. Det krävs goda muskler vid knäna, för att kunna klara av de snabba stoppen som det ofta är i tennis. Här är ovannämnda skivstänger bra, men även olika maskiner på gym funkar fint, såsom benpress, leg curl och liknande. Men du kan så klart även här använda dig av hantlarna! Till exempel så kan du göra squats och använda dina hantlar som vikt, eller så kan du göra höftlyft och använda hantlarna som tyngd även där.

Slutligen, om ditt intresse är väldigt stort, så bör man ju så klart också ta lektioner i tennis, och det svenska Tennisförbundet har säkerligen massvis med tips om var du kan vända dig för att hitta en tränare i närheten av där du bor!

 

 

Comments are closed.
lighthouse