Serena och Venus Williams

Serena och Venus Williams

Systrarna Serena och Venus Williams är båda framgångsrika tennisspelare. Venus är den äldre av de två. Hon föddes 1980 i Michigan, USA och har vunnit hela sju Grand Slam-turneringar. Hon har också fyra OS-guld i sitt troféskåp, en i singel (år 2000) och tre i dubbel (år 2000, 2008 och 2012). Venus proffsdebuterade redan som 14-åring i Oklahoma och året efter tog hon sig, i samma turnering, till kvartsfinal. Sin första Grand Slam-final nådde hon som 17-åring, tyvärr förlorade hon finalen mot den 16 år gamla Martina Hingis. Säsongen 1998 vann hon 3 WTA-titlar, 1999 plockade hon hem 6 WTA-titlar och under 2002 plockade hon hem hela 7 WTA-titlar. Sammanlagt har hon, i skrivande stund, samlat på sig över 40 WTA-titlar. Idag bor Venus i Palm Beach Gardens, Florida i USA. Hon är mycket aktiv på Twitter och engagerad i samhällsfrågor så som jämlikhet när det gäller löner för män och kvinnor.

Lillasyster röner framgångar

Serena är född året efter Venus, 1981. Precis som sin storasyster debuterade hon som 14-åring men hon har rönt än större framgångar än Venus. Under 2002 rankades Serena som världsetta. Hon har otroliga 23 dubbel- och 72 singeltitlar på WTA-touren. Fyra av sina singeltitlar vann hon i följd, något som idag erkänns som en “Tennisens Grand Slam” men som Serena döpte om till “Serena slam”. Hennes karriär har inte varit helt utan gupp. I perioder har hon fått avstå från att spela då skador och sjukdom har satt käppar i hjulen. Under 2010 och större delen av 2011 kunde hon inte delta i turneringar men återkom ordentligt 2012 då hon plockade hem ett OS-guld. I skrivande stund har hon varit frånvarande från turneringar i 14 månader. Därför är uppmärksamheten kring Serenas comeback på courten på kvinnodagen mycket uppmärksammad. Alla vill naturligtvis veta om den stora stjärnan på tennishimlen fortfarande har det som krävs för att plocka hem de större titlarna. Hittills finns inget som antyder att Serenas karriär skulle vara över.

Systrarna har spelat över hela världen

Systrarnas karriärer har följt varandra och de har spelat tillsammans ett flertal gånger. De har båda varit rankade som nummer ett i världen av Women’s tennis Association. Under 2002 var Venus och Serena rankade etta och tvåa, första gången i världshistorien som två systrar placerat sig på de båda högsta platserna i rankningen samtidigt. De har båda vunnit tre guld i sommar-OS och då i dubbel tillsammans. Deras talang har tagit dem runt om i världen till länder så som Australien, Frankrike och Rio. Det är få av oss som får chansen att se så mycket av världen som de båda systrarna hittills har gjort men de flesta av oss har intresse av att resa. Hittar du en billig sista-minuten-resa och finanserna fattas finns det lösningar. det går fort att låna pengar på nätet, du har oftast pengarna på kontot snabbt och kan knipa resan innan någon annan hinner före. Genom att resa med sista-minuten sparar du pengar och får chansen att se mer av världen.

Comments are closed.
lighthouse