Börja spela tennis

Börja spela tennis

Tennis har vuxit stort i popularitet i Sverige, från att klassas som något av en överklassport till att bli en populär folksport som utövas på motionsnivå. Tennis behöver inte heller vara en dyr sport om man bara tränar tennis just för motionens skull. Den enda utrustningen man behöver för att börja är egentligen ett par tennisskor och en tennisracket, som inte behöver vara särskilt avancerade när man är nybörjare. Det som kan göra att kostnaderna skjuter iväg är att man börjar tävla, vilket betyder att avgifterna för träningarna kommer att öka (då man tränar oftare) och att resekostnaderna för att åka till tävlingarna tillkommer.

Man ska dock inte låta det avhålla en från att prova tennis. Det lättaste sättet att komma igång är att kontakta någon av de 500 tennisklubbar som finns i Sverige. Du kan vanligtvis hyra en racket från klubben, vilket betyder att det knappt kostar något alls att prova på sporten för att se om det är något man vill ägna sig åt mer regelbundet.

Något man ska tänka på som förälder är att det kan vara bra att låta barn prova på tennis och andra sporter redan när de är mycket små, runt 4 år gamla. I vissa tennisklubbar där det är högt tryck finns annars risken att de får höra att de är för gamla för att börja spela tennis, då klubbarna måste gallra bland sina medlemmar och välja de barn som har högst potential. I den gallringen har man förtur om man har spelat tennis sedan man var 4, snarare än om man börjar när man är 7 eller 8 år gammal.

Innan man behöver börja oroa sig för vilka sporter ens barn ska ägna sig åt, och när de ska börja, har man dock andra problem att lösa. Lyckligtvis kan man ofta hitta en enkel lösning på Bigbaby, där det mesta man behöver som förälder till ett småbarn finns tillgängligt.

Comments are closed.
lighthouse