Swedish Open i Tennis

Swedish Open i Tennis

 

En annan turnering som hålls i Sverige och som tillhör ATP touren är Swedish Open. Detta är en turnering som spelas årligen på grus i Båstad och som brukar gå av stapeln andra veckan i juli månad. Båstads Tennisstadion är vackert beläget med utsikt över bukten i Laholm och i nära anslutning till Hotell Skansen. Under årens lopp har anläggningen byggts till och byggts ut, med bland annat sjöläktare och landläktare, liksom det intilliggande hotellet.

Första året som turneringen gick av stapeln var 1948 och redan då spelade man herrsingel och herrdubbel men också damsingel och damdubbel; detta gjordes fram till 1990 då man slutade med damturneringen, men den återinfördes 2009. Swedish Open i Båstad är en av de äldsta turneringarna i tennis i hela världen och har sedan starten arrangerats varje år utan uppehåll. Turneringen organiseras av Svenska Tennisförbundet och Båstad Malens Tennissällskap. Tävlingen är mycket populär även publikmässigt.

Comments are closed.
lighthouse