Lite fakta om Tennis

Lite fakta om Tennis

 

Ursprungligen så kommer tennisen från England och uppfanns år 1873 av en major vid namn Walter Clipton Wingfield som levde mellan åren 1833 och 1912. Han hade en annan racketsport som förebild som hette real tennis. Sporten blev genast mycket populär och spred sig väldigt fort under 1880-talet och då främst i de länder som talade engelska. År 1877 gick de första tävlingarna av stapeln i Wimbledon.

Tennisen blev mycket populär och är så fortfarande idag och utövas av flera miljoner spelare, dessutom så utvecklas spelet ständigt, som till exempel 1970 då det infördes något som heter tiebreak; detta gjorde att matcherna kortades ner väsentligt, men största förändringen kom i mitten av 1980-talet då man bytte bort träracket, som man spelat med under alla år, till starkare och större racketar gjorda av grafit.

Majoren som uppfann tennisen hade en tanke om att tennis skulle spelas på gräs, men det visade sig inte vara det mest praktiska då gräsplaner var svåra att underhålla och även kostsamt. Nu finns det alla möjliga underlag.

 

Comments are closed.
lighthouse